Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /home/itectus/public_html/arch/wp-includes/comment-template.php on line 0

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /home/itectus/public_html/arch/wp-includes/comment-template.php on line 0

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /home/itectus/public_html/arch/wp-includes/comment-template.php on line 0

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /home/itectus/public_html/arch/wp-includes/comment-template.php on line 0

Strict Standards: Non-static method FeedWordPress::needs_upgrade() should not be called statically in /home/itectus/public_html/arch/wp-content/plugins/feedwordpress/feedwordpress.php on line 135

Strict Standards: Non-static method FeedWordPress::stale() should not be called statically in /home/itectus/public_html/arch/wp-content/plugins/feedwordpress/feedwordpress.php on line 203

Strict Standards: Non-static method FeedWordPress::update_requested() should not be called statically in /home/itectus/public_html/arch/wp-content/plugins/feedwordpress/feedwordpress.php on line 208
Archives: Lavinia

Lavinia

Wood Tube Wraps the Living Room of This Family Home in California

Terry and Terry Architecture completed the Skyline House, a family home located on top of the Eastbay mountain range in California, USA. An impressive remodel of a former firestorm house, the project frames views of the city of Oakland and the southwest Bay. The clients’ brief requested an open plan residence that maximized the connection to the existing garden and […]

The post Wood Tube Wraps the Living Room of This Family Home in California appeared first on Freshome.com.

High Contrast Minimalist Apartment in Kiev

Designed by Sergey Makhno Architects, this minimalist apartment in Kiev, Ukraine was developed with functionality in mind. The crib is defined as a comfortable space for “both adventurers and sloths staying at home 24/7”; it is suitable for productive work, as well as for lying down with a book in your hand after a long […]

The post High Contrast Minimalist Apartment in Kiev appeared first on Freshome.com.

London Townhouse Defined by Artwork and Color Accents

LLI Design have recently completed the Southwood Project, a total interior design and refurbishment of a 1970’s London townhouse. “The place had tremendous potential and the new owners, a young professional couple, wanted to embrace the 1970’s feel, rather than try to ignore it, ” the architects said. The circulation spaces on all floors were […]

The post London Townhouse Defined by Artwork and Color Accents appeared first on Freshome.com.

Attic Apartment in Luxembourg Combines Modern and Rustic Details

Welcome to a lovely attic apartment in Luxembourg, which successfully combines modern and rustic details. The turn of the century crib was recently upgraded by Epad Architecture Office to become an airy contemporary home, despite the numerous challenges the renovation encountered along the way. “The existing openings in the roof, floors and walls were kept and enlarged where […]

The post Attic Apartment in Luxembourg Combines Modern and Rustic Details appeared first on Freshome.com.

Colorful Apartment in Barcelona Serves as Family Haven

Recently renovated by Egue y Seta Studio, this colorful apartment in Barcelona displays quite a few inspiring design elements. The project, named “Furnished Void” was especially envisioned for a young couple, an industrial designer and a language teacher, and their four-year-old son. “The time to design toy-proof homes had arrived, and though designing for fellow […]

The post Colorful Apartment in Barcelona Serves as Family Haven appeared first on Freshome.com.

Uplifted Brick Building in San Francisco Houses Graphic Design Office

Creative offices should be just that, as those who think outside the box for a living need an imaginative space to thrive. This growing graphic & product design office, a project by Terry.Terry Architecture , has accomplished this perfectly. It is located within an existing brick building in the Jackson Square Historic District of San Francisco, California, […]

The post Uplifted Brick Building in San Francisco Houses Graphic Design Office appeared first on Freshome.com.

Three-Generational Home in Switzerland Ensures Harmonious Living

Daniele Claudio Taddei Architect completed the design of Autumn House, a contemporary residence in Switzerland that perfectly suits the living needs of a multi-generational family. “Three generations, two cats and one dog living under one roof was a bit tight, so the grandparents decided to use a leftover corner from their property to get their […]

The post Three-Generational Home in Switzerland Ensures Harmonious Living appeared first on Freshome.com.

Wood Accents Uplift Black & White Scandinavian Apartment

This lovely apartment in the center of Gothenburg, Sweden showcases an inspiring design and a playful layout. As listed on real estate broker Alvhem‘s website, the 791-square-foot crib takes up the upper two levels of a historic house that dates back to 1873. A living room ceiling height of 9.85 feet, a rustic brick wall […]

The post Wood Accents Uplift Black & White Scandinavian Apartment appeared first on Freshome.com.

Graphic Designer’s House Blends With Its Natural Surroundings

Johnsen Schmaling Architects completed the design of a 1,855 square-foot modern residence located on the wooded eastern shore of Wisconsin’s Door County, USA. The project was envisioned for a graphic designer and her husband. It blends with the surrounding vegetation and offers a perfect retreat for artistic inspiration. The architects’ objective was to achieve a smooth transition between the […]

The post Graphic Designer’s House Blends With Its Natural Surroundings appeared first on Freshome.com.

Chalet Panorama in Quebec Overlooks Rocky Landscape

Architecture Casa designed Chalet Panorama, a modern retreat located in Saint-Siméon, Quebec, Canada. The building is integrated into the rocky terrain, with the foundation supported by two concrete blades. This way, water flows freely underneath the living spaces. Moreover, the walls of cross-laminated timber offer protection from the seismic activity of the region. “In an eco-responsible spirit, several components […]

The post Chalet Panorama in Quebec Overlooks Rocky Landscape appeared first on Freshome.com.