Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /home/itectus/public_html/arch/wp-includes/comment-template.php on line 0

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /home/itectus/public_html/arch/wp-includes/comment-template.php on line 0

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /home/itectus/public_html/arch/wp-includes/comment-template.php on line 0

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /home/itectus/public_html/arch/wp-includes/comment-template.php on line 0

Strict Standards: Non-static method FeedWordPress::needs_upgrade() should not be called statically in /home/itectus/public_html/arch/wp-content/plugins/feedwordpress/feedwordpress.php on line 135

Strict Standards: Non-static method FeedWordPress::stale() should not be called statically in /home/itectus/public_html/arch/wp-content/plugins/feedwordpress/feedwordpress.php on line 203

Strict Standards: Non-static method FeedWordPress::update_requested() should not be called statically in /home/itectus/public_html/arch/wp-content/plugins/feedwordpress/feedwordpress.php on line 208
Archives: Lavinia

Lavinia

Refurbished Stone House in Portugal Unveils Modern Interiors

Rehabilitating a century-old stone construction of 400 square meters (4,305 square feet) was a challenging task for the team at AR Studio Architects. The Eira House, located in the city of Vale de Cambra, Portugal, was completely refurbished, without compromising its original architecture features. It is now a vibrant home with an authentic feel, always open […]

The post Refurbished Stone House in Portugal Unveils Modern Interiors appeared first on Freshome.com.

Printing Plant Rehabilitation in China Hosts Charming Cultural Venues

Several entrepreneurs in Guizhou Province, China, decided to join efforts to rehabilitate an old printing plant that was built in the 1950s. They challenged the creative team at FON Studio to transform two of the six existing buildings on the plot into unique cultural spaces. The overall project is known as Town Folktales and so far consists of […]

The post Printing Plant Rehabilitation in China Hosts Charming Cultural Venues appeared first on Freshome.com.

Old Farmstead in the UK Becomes Sustainable Family Home

Van Ellen + Sheryn Architects transformed and extended an 18th century farmstead in Dartmoor National Park, UK, into a sustainable family home, well-adapted to the surrounding wooded landscape. A series of incoherent 1950s extensions were demolished to better emphasize the main barn-style buildings on the plot. The old milking parlor to the west of the farmhouse and […]

The post Old Farmstead in the UK Becomes Sustainable Family Home appeared first on Freshome.com.

Welcoming Scandinavian Apartment Preserves Historic Charm

This welcoming Scandinavian apartment is located in the heart of Gothenburg, Sweden, on the third floor of a heritage building. Much of the original turn-of-the-century charm is preserved in the form of high ceilings, wood flooring, profiled moldings, ceiling medallions and cast iron radiators. The hallway that greets you as you step inside this three-room apartment […]

The post Welcoming Scandinavian Apartment Preserves Historic Charm appeared first on Freshome.com.

Contemporary Pavilion Adjoins Historic Farm in The Netherlands

This property in The Netherlands is home to Château St. Gerlach, a historic gem that currently runs as a five-star hotel. The complex, which includes the original estate farmhouse, convent and grain lofts, is located in a hilly countryside landscape in Limburg, a short drive from Maastricht city center. Mecanoo architecten recently added a contemporary 14,000 square-foot […]

The post Contemporary Pavilion Adjoins Historic Farm in The Netherlands appeared first on Freshome.com.

Bouncy Safety Net Installation Encourages Museum Fun in Singapore

How do you interact with children inside a museum to increase their cultural appetite? Atelier YokYok installed a giant safety net under the main dome of the National Museum of Singapore that allows visitors to witness the art works from a different perspective. Named Soft Dome, the temporary art installation is 36 ft (11m) wide and 22 ft (7m) high and […]

The post Bouncy Safety Net Installation Encourages Museum Fun in Singapore appeared first on Freshome.com.

Family Home in Georgia Inspired by the English Countryside

We love how this family home in Chattahoochee Hills, Georgia, revives rustic details and delivers sophistication throughout. Swann Wynd Bridge Residence was completed by Washington-based National Association of Home Builders and has a total area of 2,475 square feet. This lovely house design was inspired by the English countryside but crafted with local materials. Its location? In a dense forest setting, neighboring […]

The post Family Home in Georgia Inspired by the English Countryside appeared first on Freshome.com.

Porto Fira Suites in Greece: Organic Shapes, Endless Blue

The Greek island of Santorini is often associated with fulfilling escapes. Cycladic architecture, whitewashed walls, endless views of the sea and beautiful sunsets make this land surreal. Porto Fira Suites is a tantalizing retreat that reflects the personality of the island. The resort (envisioned by Interior Design Laboratorium) features 13 cave-like apartments, built with local […]

The post Porto Fira Suites in Greece: Organic Shapes, Endless Blue appeared first on Freshome.com.

Tree House in Cape Town Makes for Peaceful Hideaway

The creative team at Malan Vorster Architecture Interior Design was challenged to design a nature hideaway in Cape Town, South Africa. This modern tree house with glass and western red cedar finishes has an iconic shape that maximizes views of the site. Its vertical layout leaves enough room for a living space on the first level, with a […]

The post Tree House in Cape Town Makes for Peaceful Hideaway appeared first on Freshome.com.

Barn-Style Guesthouse Features an Element of Surprise

Carney Logan Burke Architects completed the design of this barn-style guesthouse in Wilson, WY. Contrary to popular belief, this is not a renovation of an existing structure, but a beautiful traditional house built from scratch. The 2,400-square-foot project serves three purposes: it is a guesthouse for its many visitors looking to disconnect, a workout area for the […]

The post Barn-Style Guesthouse Features an Element of Surprise appeared first on Freshome.com.