Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /home/itectus/public_html/arch/wp-includes/comment-template.php on line 0

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /home/itectus/public_html/arch/wp-includes/comment-template.php on line 0

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /home/itectus/public_html/arch/wp-includes/comment-template.php on line 0

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /home/itectus/public_html/arch/wp-includes/comment-template.php on line 0

Strict Standards: Non-static method FeedWordPress::needs_upgrade() should not be called statically in /home/itectus/public_html/arch/wp-content/plugins/feedwordpress/feedwordpress.php on line 135

Strict Standards: Non-static method FeedWordPress::stale() should not be called statically in /home/itectus/public_html/arch/wp-content/plugins/feedwordpress/feedwordpress.php on line 203

Strict Standards: Non-static method FeedWordPress::update_requested() should not be called statically in /home/itectus/public_html/arch/wp-content/plugins/feedwordpress/feedwordpress.php on line 208
Refurbished Stone House in Portugal Unveils Modern Interiors

Refurbished Stone House in Portugal Unveils Modern Interiors


Rehabilitating a century-old stone construction of 400 square meters (4,305 square feet) was a challenging task for the team at AR Studio Architects. The Eira House, located in the city of Vale de Cambra, Portugal, was completely refurbished, without compromising its original architecture features. It is now a vibrant home with an authentic feel, always open for the owners’ extended family and friends.

“This rehabilitation is divided into 2 programming blocks,” the architects said. “In the first, next to the entrance courtyard, we find an area, previously used as annexes and stables for the animals, transformed into a convivial zone. The second programming block is the housekeeper’s home adorned with green vineyards that evoke the proximity to the mountains.”
Despite the use of raw materials and a clear inclination toward conserving tradition, the interior reflects modern design. Minimalist furniture and an open-plan living and dining area hint toward contemporary living. In the kitchen, the cupboard guards the stairs that lead the way to the second floor.

The upper level has direct access to the back garden, which allows for a close connection with the surrounding environment from almost every part of the main house. Photography: Soraia Oliveira

The post Refurbished Stone House in Portugal Unveils Modern Interiors appeared first on Freshome.com.

About the Author

Lavinia

Comments are closed.