Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /home/itectus/public_html/arch/wp-includes/comment-template.php on line 0

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /home/itectus/public_html/arch/wp-includes/comment-template.php on line 0

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /home/itectus/public_html/arch/wp-includes/comment-template.php on line 0

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /home/itectus/public_html/arch/wp-includes/comment-template.php on line 0

Strict Standards: Non-static method FeedWordPress::needs_upgrade() should not be called statically in /home/itectus/public_html/arch/wp-content/plugins/feedwordpress/feedwordpress.php on line 135

Warning: session_start(): open(/tmp/sess_31540koun9higd9uv4pn0norv6, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in /home/itectus/public_html/arch/wp-content/plugins/wordpress-automatic-upgrade/wordpress-automatic-upgrade.php on line 121

Strict Standards: Non-static method FeedWordPress::stale() should not be called statically in /home/itectus/public_html/arch/wp-content/plugins/feedwordpress/feedwordpress.php on line 203

Strict Standards: Non-static method FeedWordPress::update_requested() should not be called statically in /home/itectus/public_html/arch/wp-content/plugins/feedwordpress/feedwordpress.php on line 208
Archives: 2016 March

Archive for March 2016

You are browsing the archives of 2016 March.

No Logs Wasted in This Sustainable Renovation of a 1970s California Log Home

Located on a steep site in Cloverdale, California, this vineyard residence by Turnbull Griffin Haesloop Architects replaces a 1970s kit log home on the site. The client’s brief requested a sustainable house with minimal impact on the surrounding landscape. “Our strategy was to utilize all of the existing site improvements and reuse the wood from the existing […]

The post No Logs Wasted in This Sustainable Renovation of a 1970s California Log Home appeared first on Freshome.com.

1970s Residence in Australia Gets Contemporary Update with a Twist

The custom home builders at Finney Construction completed the redesign of this 1970s residence located in Caulfield, Australia. The contemporary update isn’t shy about it’s newness. The complex street facade stands out in the more conservative Caulfield area. The main entrance door is flanked by “a combination of Dado Render and Woodform Timber Batons on a curved wall.” Inside, it’s all clean […]

The post 1970s Residence in Australia Gets Contemporary Update with a Twist appeared first on Freshome.com.

This Sushi Bar’s Color Scheme Is White Rice, Black Nori Paper, and Wasabi

This newly opened Japanese restaurant in Poznań, Poland is our idea of a thematic restaurant. The vibrant TOKYO TEY Sushi Store, designed by Mode:lina architekci, takes inspiration from the freshness of sushi rolls. “The color scheme inspired by natural colors of sushi appears on the triangle pattern stripe and other branding elements, as designed by Anna Markowska,” the architects said. “The triangular motif can also […]

The post This Sushi Bar’s Color Scheme Is White Rice, Black Nori Paper, and Wasabi appeared first on Freshome.com.

Bright Apartment in Mexico City Ingeniously Divides Spaces with Open Shelving

Designed by Archetonic for a couple in Mexico City, this contemporary apartment embraces originality and flexibility. The project makes the most of its position in a building with a transparent facade and unobstructed views of the neighboring gardens add fresh vibes to the living areas. But what really caught our eye was the way the architects creatively divided a […]

The post Bright Apartment in Mexico City Ingeniously Divides Spaces with Open Shelving appeared first on Freshome.com.

Contemporary Forest Retreat Faces Both Sunrise and Sunset

The Lantern Ridge House sits atop a small wooded hill in Kerhonkson, New York. From its hilltop seat, it’s windowed walls face both sunrise and sunset. The creative team at Studio MM was challenged to design a contemporary forest retreat suited for a family and their guests. “The primary goal of the project was to create a home that responds to […]

The post Contemporary Forest Retreat Faces Both Sunrise and Sunset appeared first on Freshome.com.

The Latest Technologies For a Smart Bathroom

Technology tops the list when it comes to homebuying, and do you know who the new homebuyers are? Millennials. Also known as Generation Y, these tech-savvy creatures seem to have been born with smartphones in their hands. A real estate study revealed that 77 percent of these young homebuyers are looking for a home with […]

The post The Latest Technologies For a Smart Bathroom appeared first on Freshome.com.

Wine Wall Adds Geometry to This New York Restaurant

This Italian-French restaurant renovation was recently completed by Arqmov Workshop. The 2260-square-foot venue sits inside a neoclassical building on East 64th Street in New York.. It’s home to Ristorante Altesi, a lunch and dinner spot with an outdoor terrace (and a bread and coffee bar). The space was simplified to the maximum: an open dining area, […]

The post Wine Wall Adds Geometry to This New York Restaurant appeared first on Freshome.com.

Family Cottage in the UK Gets Barebones Plywood Addition

This family home in Windsor, UK, was recently renovated and extended by London studio TDO. The architects took inspiration from the LA Case Study homes and added the plywood addition, but wanted to retain some elements of the old 19th century dwelling and preserve the cottage’s original character. “The parts that ultimately remained were the original small […]

The post Family Cottage in the UK Gets Barebones Plywood Addition appeared first on Freshome.com.

Aluminum Mesh Partitions Define Industrial-Inspired Office in Germany

Located in the town of Schorndorf, just outside Stuttgart, Germany, this industrial-inspired office is the result of an extensive renovation. Alexander Fehre converted the first level of an industrial building into a creative showroom and workspace for Movet, a conveyor-belt manufacturer. The various functional areas were divided using aluminum mesh partitions. They’re in tune with the industrial character of the building and […]

The post Aluminum Mesh Partitions Define Industrial-Inspired Office in Germany appeared first on Freshome.com.

Balcony Garden in Hanoi Proves Every Home Can Have Outdoor Space

Located in a small and narrow alley in Hanoi, Vietnam, the QT House by Landmak Architecture is a smaller version of the typical tube house. It’s sandwiched between two adjoining dwellings like many of the homes in Vietnam’s fast-growing urban neighborhoods. These tall, narrow houses — each connected to its neighbor — make use of their small lots by adding interior balconies […]

The post Balcony Garden in Hanoi Proves Every Home Can Have Outdoor Space appeared first on Freshome.com.


Warning: Unknown: open(/tmp/sess_31540koun9higd9uv4pn0norv6, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0